راهنمای خرید دیزل ژنراتور و نحوه محاسبه و تبدیل کاوا به کیلووات

یکی از موارد مهم در انتخاب دیزل ژنراتور مناسب، توجه کردن به عوامل موثر در طول عمر دیزل ژنراتور است. یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش هزینه‌ها و انتخاب دستگاه مناسب، مطالعه راهنمای خرید دیزل ژنراتور است. برای محاسبه و تعیین توان مصرفی خود بهتر است از یک متخصص یا کارشناس برق راهنمایی بگیرید. یک کارشناس برق با محاسبه‌ی جریان برق مورد استفاده‌ی شما و برخی موارد دیگر مانند محیط کاری، بررسی‌ تاسیسات، حداکثر شدت جریان برق، شرایط محیطی و در نظر گرفتن ولتاژ مورد نیاز برای ساختمان، بهترین موتور ژنراتور موجود را برای شما پیشنهاد خواهد داد.

یک دیزل ژنراتور را می‌توان با مدیریت و نگهداری درست، برای کارهای بسیار کوچک تا مصارف بسیار بزرگ‌تر به‌کار گرفت. قبل از هر اقدامی باید شناخت حداقلی از کارکرد اجزای دیزل ژنراتور داشته باشید سپس تمام محصولات برقی را که استفاده می‌کنید در یک لیست یادداشت و از روی دفترچه‌ی راهنما یا اعداد درج‌شده در لیبل هر دستگاه، مقدار توان مصرفی آن ها را لیست کنید. در نظر داشته باشید در انتها باید توان مصرفی محاسبه شده همه‌ دستگاه ها باید برحسب واحد کیلووات و یا برحسب واحد کاوا باشد.

اگر دیزل ژنراتوری که خریداری می‌کنید کمتر از مقدار توان مورد نیاز شما باشد، بدون‌ شک دچار مشکل خواهید شد و فشاری که به دستگاه وارد می‌شود، عمر قطعات آن را کوتاه‌تر خواهد کرد. از طرفی اگر ظرفیت دیزل ژنراتور بیشتر از نیاز مورد نظر شما باشد، باعث ایجاد هزینه‌های اضافه در تعمیر و تامین سوخت آن خواهد شد.

تعیین ولتاژ صحیح برای راه‌اندازی دیزل ژنراتور

برای تغییر توان برق به فرکانس‌های دیگر، می‌توان از مبدل فرکانس استفاده کرد اما باید عوامل دیگر نیز در نظر گرفته شود. در بیشتر ژنراتور‌ها فرکانس تغییر می‌کند ولی در بعضی از ژنراتورها بعد از تغییر فرکانس، عملکرد ژنراتور دچار مشکل می‌شود و یا احتیاج به اضافه کردن قطعات و تغییرات دارد. برای جزئیات بیشتر باید با مشاوران شرکت سازنده‌ی ژنراتور مشورت کنید.

در صورتی که حداکثر شدت جریان برای راه اندازی تجهیزات مشخص نباشد، با استفاده از آمپرمتر یا کلمپ (Clamp)، در ورودی برق اصلی می‌توان میزان مصرف تجهیزات را اندازه گیری و با استفاده از فرمول های تبدیل واحد، توان لازم را برای دیزل ژنراتور محاسبه کرد.

شدت جریان برق در راه‌اندازی الکتروموتورها نیز باید درنظر گرفته شود. بیشتر الکتروموتورها با توان ثابتی کار می‌کنند، ولی در حالت راه‌اندازی توان بیشتری لازم دارند. برای مثال، شما شاید در حالت راه اندازی تاسیسات صنعتی ۲۰۰ کیلووات لازم داشته باشید در حالی که در حالت عادی و برای ادامه کار فقط ۹۰ کیلووات لازم دارید.

راهنمای خرید دیزل ژنراتور و کاربردهای آن

از دیگر موارد مهم که در انتخاب دیزل ژنراتور، تاثیر دارد، کاربرد آن است که با توجه به مکان‌هایی که از یک دیزل ژنراتور استفاده می‌شود، در دو دسته‌بندی زیر قرار می‌گیرند:

  • خانگی: ژنراتورهایی با ظرفیت ۵ KW الی ۵۰ KW که برای کابردهای خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • صنعتی: ژنراتورهایی با ظرفیت ۵۰ KW تا ۳۰۰۰ KW که به‌صورت ثابت یا قابل‌حمل (نصب‌شده روی شاسی چرخ) وجود دارند و برای مصارف صنعتی استفاده می‌شوند. دیزل ژنراتورهای صنعتی، معمولا در بیمارستان ها، صنایع ساختمان‌سازی، راه‌سازی، کشاورزی، مراکز فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین در معادن استفاده می‌شوند.

دیزل ژنراتور هرگز با یک توان ثابت کار نمی‌کند و باتوجه به برخی عوامل مانند شرایط محیطی، توان آن متغییر خواهد بود. به‌طور کلی، دیزل ژنراتور براساس «نوع کاربری» به سه دسته تقسیم می‎‌شود:

  1. پرایم (Prime): دیزل ژنراتورها با کاربری پرایم می‌توانند به‌مدت حداکثر ۸ ساعت با ۹۰ درصد توان نامی کار کنند. توان نامی یا اسمی در واقع ۱۰ درصد کمتر از توان اضطراری است. یک دیزل ژنراتور می‌تواند یک شیفت کاری را با این توان کار کند.
  2. اضطراری (Standby): یک دیزل ژنراتور در بهترین شرایط محیطی، مانند ارتفاع از سطح دریا، ﺿﺮﯾﺐ ﻗﺪرت، فیلترهای غبارگیر و دمای محیط، حداکثر به‌مدت یک ساعت می‌تواند با توان اضطراری کار کند. توان اضطراری همان توانی است که در عنوان دیزل ژنراتور استفاده می‌شود.
  3. دائم کار (Continuous): اگر شما از یک دیزل ژنراتور به‌طور شبانه‌روزی استفاده کنید، فقط با ۶۵ الی ۷۰ درصد توان نامی می‌تواند به کار خود ادامه دهد، زیرا با گذشت زمان دستگاه دچار افت عملکرد می‌شود.

فرض کنید شما یک دیزل ژنراتور ۱۰۰ کاوا خریداری کرده‌اید. اگر نیاز شما فقط یک الی دو ساعت است این ژنراتور، توان ۱۰۰ کاوا را در اختیار شما قرار می‌دهد. اما اگر مدت زمان زیادی می‌خواهید از ژنراتور استفاده کنید در نظر داشته باشید که ژنراتور می‌تواند با توان ۹۰ کاوا به مدت حداکثر ۸ ساعت کار کند، یعنی ۱۰ درصد پایین‌تر از انتظار شما به کار خود ادامه می دهد.

اگر نیاز شما دائمی است و می خواهید به صورت شبانه‌روزی از ژنراتوری که خریداری کرده‌اید استفاده کنید، ژنراتور می‌تواند به‌طور ثابت ۶۵ الی ۷۰ کاوا تا زمان رسیدن موعد سرویس دیزل ژنراتور، برق تولید کند. یکی از موارد اصلی کاربرد دیزل ژنراتور، استفاده از آن در مکان هایی است که به‌طور ۲۴ ساعته نیاز به برق (استخراج رمزارز) دارند. یکی دیگر از کاربرد های دیزل ژنراتور تامین برق اضطراری واحدهای آپارتمانی، صنایع غذایی، مرغ‌داری‌ها و بسیاری از جاهای دیگر است.

قبل از خرید، حتما ظرفیت دیزل ژنراتور را محاسبه و از راهنمای خرید دیزل ژنراتور استفاده کنید. نکته‌ی مهمی که باید به آن توجه کنید این است که توان مورد نیاز و مصرفی خود را ارزیابی و مقدار بالاتر از توانی که محاسبه کرده‌اید، در نظر بگیرید تا دیزل ژنراتور تحت فشار نباشد و بتواند به‌راحتی برق مورد نیاز شما را تامین کند.

یکی از دلایل محاسبه‌ی بار الکتریکی، تعیین توان الکتریکی ژنراتور است. اگر میزان بار مصرفی را نتوانیم به درستی محاسبه کنیم ممکن است دیزل ژنراتور نامناسبی را انتخاب کنیم که نتواند نیازهای ما را برآورده کند و باعث بروز مشکلات بی‌شماری در دستگاه‌های مصرفی شود. به‌همین‌ علت برای محاسبه بار الکتریکی مصرفی باید لیستی تهیه کنیم که در آن، دستگاه‌ها به دو دسته‌ی سه فاز و تک فاز تقسیم شده‌اند.

بعد از تهیه‌ی لیست مورد نیاز، به برچسب، پلاک و محل درج هر یک رجوع کنید و جریان مصرفی هرکدام را براساس آمپر مانند جدول زیر یادداشت کنید. ممکن است در بعضی موارد واحد آمپر نوشته نشده باشد و به‌جای آن توان الکتریکی بر حسب اسب بخار (HP)، وات (W)، کیلووات (KW) یا کیلوولت آمپر (KVA) نوشته شده باشد که در این صورت با استفاده از فرمول‌های زیر میزان آمپر (A) مصرفی معادل هر یک را می‌توانید به دست آورید.

KW= HP x 0.74
KW= KVA x 0.8

برای مصرف کننده‌های تک فاز:

A= KW x 4.54

برای مصرف کننده‌های سه فاز:

A= KW x 1.8

با توجه به اطلاعات به‌دست آمده، حالا باید مقادیر سه فاز و تک فاز را به‌طور جداگانه جمع کنید. اعداد به‌دست آمده از حالت تک فاز را تقسیم بر ۳ و با مقدار بدست آمده از ۳ فاز جمع می‌کنیم. در نهایت مجموع اعدادی که حاصل می‌شود، حداکثر شدت جریان (آمپر) مورد نیاز در سیستم برق سه فاز است که تامین آن برعهده‌ی دیزل ژنراتور است.

در این مرحله باید آمپر را به کیلووات یا کاوا (کیلو ولت آمپر) تبدیل کنیم. از فرمول‌های زیر مقدار توان الکتریکی مورد نیاز برحسب کیلووات یا کاوا در سیستم برق سه فاز به دست می‌آید. دقت کنید مقدار توان بدست آمده باید با توان ژنراتور دیزلی که خریداری می کنید تطابق داشته باشد.

KW= A / 1.8
KVA= A / 1.44

تبدیل‌ واحدهای مورد نیاز شما برای تخمین میزان مصرف و نیاز مورد نظرتان به مقدار برق تولیدی توسط ژنراتور شامل جستجوهایی مانند نمونه‌های زیر خواهد بود. با کلیک روی تصویر بالا می‌توانید به فرمول محاسبه‌گر تبدیل واحدهای توان ژنراتور دسترسی داشته باشید.

  • تبدیل کاوا به آمپر (kva به amp) و برعکس به‌صورت تکفاز و سه فاز
  • تبدیل کاوا به کیلووات (kva به kw) و برعکس به‌صورت تکفاز و سه فاز
  • تبدیل اسب بخار به کاوا (hp به kva) و برعکس به‌صورت تکفاز و سه فاز
  • هر کاوا چند آمپر است؟
  • تبدیل کاوا به کیلووات

در ادامه می توانید فرمو‌ل‌های تبدیل واحدهای مرتبط به دیزل ژنراتورر ادامه قرار داده شده است. برای به‌دست آوردن توان دیزل ژنراتور با واحد مورد نظر یا از فرمول‌های زیر استفاده کنید یا به صفحه‌ی تبدیل واحدها مانند کاوا به کیلووات مراجعه کنید تا به‌طور آنلاین واحدهای خود را به یکدیگر تبدیل کنید.

۱KW= 1. 341÷ HP
۱HP= 1. 341* KW
۱KVA= 0. 8 ÷ KW
۱KW= 0. 8 * KVA
۱KVA= 1. 44 ÷ A
۱A= 1. 44 * KVA

لوازموات مصرفیمقدار توان برای کار کردن مداوم لوازم (KVA)مقدار توان برای راه‌اندازی لوازم (KVA)
کولر آبی۲۷۵-۱۰۰۰۰.۳۴-۱.۲۵۱.۳۶-۵
کولر گازی۲۰۰-۲۵۰۰۰.۲۵-۳.۱۳۱-۱۲.۵
فریزر۵۰۰۰.۶۳۲.۵۲
پمپ آب خانگی۲۷۵-۱۰۰۰۰.۳۴-۱.۲۵۱.۳۶-۵
کف شوی برقی۳۵۰۰.۴۴۱.۷۶
لامپ۲۵-۲۰۰۰.۰۳-۰.۲۵۰.۰۳-۰.۲۵
یخچال خانگی۳۰۰۰.۳۸۱.۵۲
چرخ خیاطی۶۰۰.۰۸۰.۳۲
بخاری برقی۲۰۰۰۲.۵۲.۵
تلویزیون۷۵-۲۰۰۰.۰۹-۰.۲۵۰.۰۹-۰.۲۵
ماشین لباسشویی۵۰۰-۳۰۰۰۰.۶۳-۳.۷۵۲.۵۲-۱۵

با حاصل‌ ضرب آمپر در ولتاژ، می‌توان میزان مصرف دستگاه‌ها را براساس وات پیدا کرد. توجه داشته باشید هنگام شروع دستگاه، توان دستگاه می‌تواند از توان در حال اجرا بیشتر باشد. برای استفاده از فرمول های محاسبه توان دیزل ژنراتور به وبسایت آبیاران مراجعه کنید. انواع توان مورد نیاز برای تامین برق مصرفی تجهیزات عمومی و خانگی بر حسب رنج توان دیزل ژنراتور را می‌توانید در جدول بالا مشاهده کنید. اعداد بالا به‌ طور دقیق محاسبه نشده اند زیرا پارامترهای دیگری مانند شرایط محیطی و بازدهی موتور در محاسبات گنجانده نشده اند.

بعد از مطالعه راهنمای خرید دیزل ژنراتور، تمام مطالبی را که هنگام انتخاب دیزل ژنراتور مناسب نیاز خواهید داشت، یاد می‌گیرید. با تهیه جدولی مانند جدول بالا و با استفاه از فرمول‌هایی که گفته شد، می‌توانید توان مصرفی تمام دستگاه‌هایی که استفاده می‌کنید را برآورد کنید تا دیزل ژنراتوری که خریداری می‌کنید کمتر یا بیشتر از توان مصرفی مورد نیاز شما نباشد.

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *